Glatka i zategnuta koža–sigurno, jednostavno, bezbolno!

koza na licu

Starenje kože – reči koje ni jedna žena ne želi da čuje, još manje da primeti i prizna u svom slučaju. Tu je dobra stara izreka: čovek je star onoliko koliko se starim oseća, ali svaka žena bi dodala I „da koža nikako ne odaje godine!”.

Pokušavamo svim mogućim kozmetičkim preparatima da zaustavimo pojavu bora i zadržimo svoj mladalački izgled, a zaboravljamo da smo i sami krivi za njihov nastanak. Postoji mnogo spoljašnjih faktora koji utiču na stanje kože, a na koje možemo da delujemo.

Glavni uzroci preranog starenja naše kože kriju se u našim svakodnevnim lošim navikama: nepravilna ishrana, pušenje, neispavanost, konzumiranje alkohola, izostanak fizičke aktivnosti.
Danas je i studijama potvrđen pozitivni efekat mnogih supstanci na izgled i stanje kože.

Vitamin C kao moćan antioksidans, neutralize delovanje slobodnih radikala koji direktno utiču na pojavu bora tako što oštećuju kolagen i elastin kao gradivne komponente kože. Vitamin C ima bitnu ulogu i u regeneraciji ćelija kože, direktno podstiče sintezu kolagena.

Vitamin E – „vitamin lepote”–antioksidanas, povećava vlažnost kože, sprečava stvaranje bora I tamnih fleka , od davnina poznat kao faktor protiv starenja kože.

Vitamini A je apsolutno esencijalan za zdravlje kože. Igra ključnu ulogu u rastu i razvoju ćelija kože i deluje na popravak oštećenja, naročito nastalih UV zračenjem. Rezultati istraživanja ukazuju na važnu ulogu vitamina A u održavanju zdravlja kože i prevenciji raka kože.
Vitamine A, C I E je veoma bitno unositi uravnoteženo i svakodnevno kako bi svaki od njih ispoljio svoja blagotvorna dejstva jer su njihova dejstva usko povezana i uslovljena.

Za zeleni čaj se može reći da je čarobna komponenta lepote kože. Kompleks aktivnih supstanci ekstrakta zelenog čaja imaju antioksidativna dejstva, povećavaju proizvodnju kolagena, smanjuju upale i oštećenja kože.

Omega 3 i omega 6 masne kiseline, unete u pravilnom odnosu, smanjuju zapaljenja, crvenilo, povećavaju otpornost ćelija kože. Prirodni izvori ovih kiselina su npr. ulje semena grožđa i ulje semena lana.

I samo nabrajanje svih faktora koji utiču na stanje kože, kao i preporuka šta bi svakodnevno trebalo unositi putem ishrane, nas obeshrabruje ili čak i ljuti. Zar je moguće da jedna savremena žena, koja je istovremeno uspešna na poslu, vredna majka, supruga, dobra prijateljica – može da ispoštuje i sve zahteve dnevnih potreba za zdrav izgled? Potrebna je pomoć u obliku dijetetskih proizvoda, a bitno je da se proizvodu može verovati. Nemačkom proizvođaču sa tradicijom nege lepote iznutra od 50 godina se može verovati. Budite specijalne uz Merz Spezial proizvode za negu lepote.

Pokrenite lepotu u sebi