Iznenađenje: efekti zelenog čaja na lepotu

polja zelenog čaja

U potrazi za rešenjem koje će “brzo i efikasno” da poništi efekte višegodišnjeg konzumiranja brze hrane, gaziranih pića, kanti kafe, ultra burnih noći, dolazi se do podatke o zapanjujućim efektima zelenog čaja.

Zeleni čaj je jedan od najprihvatljivijih proizvoda širom sveta: kroz sve kulture i vekove, više od 2000 godina stara knjiga medicine iz drevne Kine i Japana ga naziva “zeleni žad”.

Evo i naučnih podataka: specifični aktivni sastojci (epigalokatehini EGCG) reaktiviraju ćelije kože koje koje odumiru zbog loših životnih navika, izlaganja suncu i zagađenja sredine. Plus, ekstrakt zelenog čaja sadrži najmoćnije antioksidantne supstance poznate nauci: oligomerne proantocijanidine. Ovi antioksidansi štite kožu od preranog starenja borbom protiv slobodnih radikala i regeneracijom već oštećenih ćelija. I to nije sve: supstance ekstrakta zelenog čaja sprečavaju razgradnju kolagena i elastina, koji su od suštinskog značaja za zategnutost i elastičnost kože.

Posle ovih otkrića, trebalo je naći način da se jednostavno svakodnevo unesu u organizam ekstrakt zelenog čaja, ali i sve ostalo neophodno: vitamini, minerali, koenzim Q10, omega-3, omega-6 masne kiseline.

Težak zadatak za današnji tempo života. Svi znamo da treba početi sa zdravim životom (pravilna redovna ishrana, kontinuiran san, smanjenje stresa), i definitivno će jednom osvanuti i taj „ponedeljak“, kada ćemo te savete i primeniti. Ali, odmah možemo da iskoristimo jednostavnu naučno potvrđenu pomoć: Nemački proizvod, Merz Spezial kapsule za kožu, kao jedinstveni proizvod koji sadrži sve ove sastojke a proizvođač Merz Pharma kao farmaceutska kompanija, garantuje efekte.

Zato je neophodno vraćanje prirodi uz pomoć nauke: osigurati dnevni unos omega–3, omega–6 masnih kiselina, vitamina, minerala i antioksidanasa. Omega–3 masne kiseline dermatolozi nazivaju “anti–inflamatornim” faktorom, a pravilan unos omega-3 i omega-6 masnih kiselina može biti presudan faktor ishrane u sprečavanju zapaljenja.

Podelite članak