Kako da Vaša koža sigurno dočeka leto

zastiti se od sunca

Sunčevi zraci stimulišu cirkulaciju, omogućavaju stvaranje vitamina D iz provitamina, povoljno deluju na vegetativni nervni sistem. Još nam je važniji prijatna energija koja podstiče dobro raspoloženje i pokreće lepotu. Na suncu se osećamo stvarno dobro.

Ipak se poslednjih godina dosta govori o štetnom delovanju UV zraka na kožu, eritem, hiperpigmentacija nastaju I posle svakodnevnog kretanja u gradu.

Zaštitne kreme deluju samo na mestu primene i u ograničenom vremenskom periodu. Štetni efekti UV zračenja na kožu se odnose ponajviše na oksidativno delovanje I ubrzavanje procesa starenja kože. Ovo delovanje je moguće sprečiti jedino delovanjem iznutra: antioksidativnim molekulima koji “čiste” nastale slobodne radikale, sprečavaju prerano starenje kože i osiguravaju blistav ten.

Hiljadama godina je poznato pozitivno delovanje ekstrakta zelenog čaja. Polifenoli zelenog čaja su najjači prirodni antioksidansi. Udruženi sa koenzimom Q10, vitaminima C, E i A omogućavaju da se osećamo sigurno tokom leta: ćelije kože su svakodnevno potpuno zaštićene od preranog starenja

Ulje semena lana i ulje semena grožđa sadrže omega 3 i omega 6 masne kiseline. Zajednički, u pravilnom odnosu, one imaju izrazito delovanje protiv zapaljenja kože, crvenila, svraba I drugih iritacija koje se leti usled delovanja sunca, morske ili vode bazena, znoja, veoma često javljaju.

Prava nega i zaštita kože zahteva ishranu i delovanje iznutra.

Zato Nemačka, farmaceutska kuća Merz Pharma predstavlja Merz Spezial kapsule za kožu: specijalno formulisan dijetetski proizvod koji obezbeđuje prevenciju starenja kože, čisti slobodne radikale i sprečava crvenilo, svrab i druge iritacije kože.

Osećajte se sigurno i dobro u letnjem periodu i u gradu, i na moru, i na planini uz Merz Spezial kapsule za kožu

Podelite članak