Lako i sigurno do lepe kože – provereno

I am Spzial

Odlično poznajemo kozmetičke kreme i sastojke dobre za negu kože. Mnogo se govori i o značaju pravilne ishrane na zdravlje. Bitno je razumeti koliko veliki značaj na stanje i izgled kože, kose i noktiju ima pravilna ishrana – i to svakodnevna.

Naša koža reflektuje zdravlje organizma, i sva stanja od psorijaze do akni i starenja kože, pokazuju potrebe tela iznutra, na prvom mestu pravilne ishrane.

Mnogo je istraživanja poslednjih deset godina urađeno u utvrđivanju efekata pojedinih nutrijenata. Uloga antioksidanasa na zdravlje organizma je nesumnjivo potvrđena, pojedine supstance imaju specifično delovanje i utiču na svež i blistav izgled kože, čak imaju i uticaj na starenje kože. Kombinacijom određenih supstanci koje unosimo u organizam postiže se zdrav izgled, ali i sprečava starenje kože, crvenilo, povećava vlažnost kože.

Pravilan dnevni unos omega-3 i omega-6 masnih kiselina iz prirodnih ulja regenerišu kožu, povećavaju vlažnost i elastičnost. Naš organizam ne može sam da ih stvara. Vitamin C smanjuje slobodne radikale u koži koji prvenstveno nastaju zbog UV zračenja i raznih zagađenja. Povećava sintezu kolagena i tako smanjuje bore i zateže kožu. U konbinaciji sa vitaminom E ova delovanja se pojačavaju. Zeleni čaj sadrži najjače priridne antioksidanse. Priča o efektima zelenog čaja danas više nisu samo deo tradicije. Mnogo je studija koje su potvrdile da zeleni čaj smanjuje štetne efekte UV zračenja, deluje protiv upalno, usporava starenje kože.

Svakodnevno uneti sve što je potrebno, a pored stresa i načina života, je zaista teško. Uneti sve samo hranom-gotovo je nemoguće. Postoje dijetetski proizvodi kojima se može verovati. Merz Spezial se koristi 50 godina za negu lepote iznutra u Nemačkoj, i 10 godina kod nas. Iskustvo garantuje uspeh: lepa i blistava koža i svež izgled koji zrači.

Pokrenite lepotu.

Podelite članak